NZB Zoekmachines

Om bestanden te downloaden van je usenet provider is het handig als je een NZB bestand hebt. Een download bestaat vaak uit meerdere bestanden. Het NZB bestand bevat de locaties van al deze bestanden op de usenet server. Importeer het NZB bestand in je favoriete newsreader en je download gaat van start.

Er zijn meerdere manieren om een NZB bestand te zoeken. Deze bestanden worden bijvoorbeeld via een online community als spotnet gedeeld, maar je kan ze ook zoeken via NZB zoekmachines.

Net als normale zoekmachines zijn er op internet tal van NZB zoekmachines te vinden. Er zijn betaalde en gratis varianten, in dit artikel behandelen we alleen de gratis NZB zoekmachines. Hierbij een overzicht van de beste NZB zoekmachines, zodat je makkelijk je NZB bestanden kan zoeken:

  • NZBIndex - Een van de bekendste NZB zoekmachines van Nederlandse bodem, met een retentie van ongeveer 1000 dagen en een scherp zoekalgoritme. De site is gratis in gebruik.
     
  • Binsearch - Met deze zoekmachine kan je tot 1100 dagen oude bestanden vinden. Een simpele opzet en snelle zoekduur. Verder is de site gratis te gebruiken.
     
  • Newzleech - Gratis NZB zoekmachine waarmee je bestanden tot wel 1500 dagen oud kan vinden (voor de populairste nieuwsgroepen). Met een simpele interface en snel algoritme ook zeker een site die een plaats in dit lijstje verdiend.

XSNews - Fast Unlimited Premium
Advertentie